3585 8205

Vi hjælper dig med din tandlægeskræk

Tandlægeskræk er ikke kun udbredt blandt børn og unge, helt op til 30% af den danske befolkning er nervøse for at gå til tandlægen og 10% er direkte bange for det. Ligesom med så mange andre fobier, er det første skridt på vejen mod at komme tandlægeskrækken til livs, at erkende og acceptere frygten, for først derefter kan man begynde at arbejde med den.

Er du en af dem, der får kuldegysninger ved den blotte tanke om tandlægen, og udskyder du gang på gang din tid, fordi du er bange for at lægge dig i stolen? Så lider du højst sandsynligt af tandlægeskræk, og bør derfor læse med her for at finde ud af hvordan du kan forberede dig på dit næste tandlægetjek.

Sådan forbereder du dig på dit tandlægebesøg

Det første du skal vide er, at dit problem udelukkende bliver større, hvis du vælger helt at lade være med at gå til tandlægen. Måske føler du en lettelse i situationen, men manglende tandlægebesøg vil på sigt føre til tandsygdomme, der både koster en bondegård at få udbedret og derudover højst sandsynligt også vil være mere smertefulde at få udbedret end et almindeligt forebyggende tandeftersyn. Når du bliver indkaldt til tandlægen, er der flere ting du kan gøre for at mindske din angst. Prøv fx at sammensætte en cd med behagelig musik, der kan få dig til at slappe af hos tandlægen, eller øv dig på nogle gode vejrtrækningsøvelser, som du kan bruge når du ligger i stolen.

Det gør vi for at få dig til at føle dig godt tilpas

Hos Tandlæge Fadia Mekki vil vi meget gerne vide, hvis du lider af tandlægeskræk, så vær endelig ikke bange for at fortælle os, hvad du føler. Vi har stor erfaring med behandling af patienter med tandlægeskræk, og vi ved derfor lige hvordan, vi skal gribe situationen an. Det vigtigste at huske på, når man har at gøre med en patient, der lider tandlægeskræk er, at de hele tiden skal informeres om, hvad der foregår, da det er følelsen af uvished og magtesløshed, der kan virke skræmmende på dem. Derfor sørger vi hos Fadia Mekki for at skrue tempoet ned, så vi har tid til at svare på alle de spørgsmål, du måtte ligge inde med under behandlingen.

Lider du af tandlægeskræk, og går det ud over din mund- og tandsundhed? Så kontakt Fadia Mekki i dag, så vi sammen kan overkomme din fobi og sørge for, at du kan beholde dine sunde, pæne tænder resten af dit liv.

Ring til os