3585 8205 | 3052 1805
  • Slide1
  • Slide2
  • Slide3

Behandling af caries med plastfyldning

Når en tand er ramt af et cariesangreb, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at foretage en behandling med plastfyldning. Som regel vil det i dag være tilstrækkeligt at give vores patienter en fluorbehandling, for at bremse caries i at sprede sig. Derudover vil vi give vores patienter en grundig vejledning i, hvordan de bedst plejer deres tænder med daglig tandbørstning. Den bedste metode til at indgå og holde et cariesangreb nede, vil altid være ved at have en god daglig rutine derhjemme med ordentlig tandpleje.

Hvis caries først opdages i et sent stadie, hvor det har bredt sig meget i tandens dentin (næste lag i tanden under dentinen), vil det være nødvendigt at bore i tanden for at fjerne det cariesramte væv. Her lægger vi en fyldning med plast, som vil have samme farve som resten af tanden.

Hvorfor får man caries?

Caries opstår, når vores bakterier i munden omdanner sukker fra fødevarer til syre. Hvis ikke vi sørger for at børste vores tænder grundigt og rense med tandtråd hver dag, vil syren ætse tænderne. I første omgang vil det være på tandens ydre lag, emaljen, men kommer det ikke i behandling kan det brede sig til dentinen, som er det lag, der beskytter vores nerve. I værste fald kan et ubehandlet caries angreb nå ind til tandens nerve og skabe betændelsestilstand, hvor det kan kræve en rodbehandling.

Har du mistanke til at du har begyndende caries, er det en god idé at bestille en tid hos os, så vi kan undersøge dine tænder og påbegynde en behandling med fluor, så det ikke breder sig. Vi anbefaler desuden, at du løbende kommer til tandeftersyn – på den måde kan vi sikre, at der ikke opstår caries eller andre betændelsestilstande i dine tænder og tandkød, som vil kræve mere omfattende og dybdegående behandlinger.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores behandlinger eller gerne vil bestille en tid i klinikken.


Hos os er du centrum, og vi gør alt for at give dig en behagelig oplevelse med trygge rammer - også hvis du har tandlægeskræk

Info vedr. Corona

Vi holder åbent for dig, der skal have kritisk tandbehandling

Klinikken kan i den kommende tid kun modtage og behandle patienter på klinikken, der har et kritisk behandlingsbehov - og udelukkende efter forudgående telefonisk aftale.

Baggrunden er nogle nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som beskriver, hvordan tandlæger skal håndtere COVID-19.

Sundhedsstyrelsen har bestemt, hvilke former for tandbehandling det indbefatter. Det gælder fx behandling af skader i tænder og mund, infektioner, rodbetændelse og svære tilfælde af caries og parodontitis. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger samt igangværende bøjlebehandling.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer gælder fra den 17. marts 2020 og til og med juni 2020, medmindre Sundhedsstyrelsen melder andet ud.

Vi kontakter dig
Hvis du har en tid hos os i den kommende periode, vil vi kontakte dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.

Hvis du har tid til kritisk tandbehandling
Du skal ikke møde op i klinikken, selvom du har tid til kritisk tandbehandling, hvis:
- Du har symptomer, også bare lette, som fx snue, ondt i halsen og/eller hoste
- Du har været i direkte kontakt med en bekræftet coronasmittet person indenfor de sidste 14 dage.
- Du er kommet hjem fra en rejse indenfor de sidste 14 dage.
Så skal du i stedet ringe til din læge, som kan henvise dig videre i sundhedssystemet.

Er du i tvivl?
Ring til klinikken.

Med venlig hilsen,
Tandlæge Fadia Mekki
Nørrebrogade 157, 4. th
2200 København N

+45 3585 8205

mail@fadiamekki.dk

www.fadiamekki.dk

Ring til os