3585 8205 | 3052 1805
  • Slide1
  • Slide2
  • Slide3

Proteser

Vi kan hos Fadia Mekki foretage en behandling, hvor vi kan erstatte flere manglende tænder på en gang med aftagelig protese. Protese kan være hel eller del, og kan fremstilles i enten akryl eller kombineres med et krom kobolt eller titanium skelet, som er mere venlig ved tandkødet og har en lang holdbarhed.

Patienter der mangler tænder, men stadig har naturlige tænder tilbage, der er sunde og kan bevares vil få en delprotese. Helproteser benyttes, når patienten mangler alle sine tænder, eller de tilbageværende har store skader, så de ikke kan bevares.

Vi vil altid forsøge at bevare, så mange af dine naturlige tænder, som overhovedet muligt. Du vil aldrig opleve, at vi fjerner tænder, som er sunde og raske. Det er derfor sjældent, at vi foretager behandlinger med helproteser, da der som regel altid vil være nogle få tænder, vi kan behandle og bevare.

Hvordan fungerer proteserne?

En delprotese sidder fast på de resterende naturlige tænder, og protesen føles derfor ikke så løs, som en helprotese kan gøre. Med en delprotese belaster man ikke heller gummerne på samme måde, som en helprotese, hvor det er gummerne, der holder på protesen. Det betyder, at gummerne ikke svinder ind så hurtigt, fordi der ikke lægges pres på dem.

En protese – hel og del – kan holde i mange år, hvis man sørger for at pleje sine tænder og protesen grundigt hver dag. De regelmæssige tandeftersyn er også en meget vigtig del af protesens holdbarhed. Vi kan nemlig sørge for at holde øje med om alt er, som det skal være og sikre vedligeholdelse af protesen.

Derudover skal en protese jævnligt rettes til. Det kan skyldes at gummerne er svundet ind, eller at bøjlestængerne, der holder en delprotese fast, er blevet løse. Det er meget vigtigt, at du lader os rette din protese til og ikke selv begynder at justere den. Ofte skal der meget lidt til, for at den igen vil føles behagelig, og det handler om at vide præcis, hvor der skal justeres – og det kan vi sørge for.

Der findes mange løsninger på manglende tænder, og vi vil meget gerne lave en undersøgelse af dine tænder og tandkød, for at finde ud af om proteser er den rette behandling for dig. Har du spørgsmål til behandlingen, eller vil du gerne bestille en tid hos os, er du altid velkommen til at ringe til os.


Hos os er du centrum, og vi gør alt for at give dig en behagelig oplevelse med trygge rammer - også hvis du har tandlægeskræk

Info vedr. Corona

Vi holder åbent for dig, der skal have kritisk tandbehandling

Klinikken kan i den kommende tid kun modtage og behandle patienter på klinikken, der har et kritisk behandlingsbehov - og udelukkende efter forudgående telefonisk aftale.

Baggrunden er nogle nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som beskriver, hvordan tandlæger skal håndtere COVID-19.

Sundhedsstyrelsen har bestemt, hvilke former for tandbehandling det indbefatter. Det gælder fx behandling af skader i tænder og mund, infektioner, rodbetændelse og svære tilfælde af caries og parodontitis. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger samt igangværende bøjlebehandling.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer gælder fra den 17. marts 2020 og til og med juni 2020, medmindre Sundhedsstyrelsen melder andet ud.

Vi kontakter dig
Hvis du har en tid hos os i den kommende periode, vil vi kontakte dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.

Hvis du har tid til kritisk tandbehandling
Du skal ikke møde op i klinikken, selvom du har tid til kritisk tandbehandling, hvis:
- Du har symptomer, også bare lette, som fx snue, ondt i halsen og/eller hoste
- Du har været i direkte kontakt med en bekræftet coronasmittet person indenfor de sidste 14 dage.
- Du er kommet hjem fra en rejse indenfor de sidste 14 dage.
Så skal du i stedet ringe til din læge, som kan henvise dig videre i sundhedssystemet.

Er du i tvivl?
Ring til klinikken.

Med venlig hilsen,
Tandlæge Fadia Mekki
Nørrebrogade 157, 4. th
2200 København N

+45 3585 8205

mail@fadiamekki.dk

www.fadiamekki.dk

Ring til os