3585 8205 | 3052 1805
  • Slide1
  • Slide2
  • Slide3

Rodbehandling

Hos Tandlæge Fadia Mekki har vi hjulpet mange af vores patienter med en effektiv og omhyggelig rodbehandling. Årsagen til, at vi skal foretage rodbehandlinger, skyldes som oftest, at der er opstået rodbetændelse i en tand, fordi der er et alvorligt cariesangreb, der har udviklet sig dybt i tanden. Rodbehandling kan også blive nødvendigt, hvis tænderne har en infraktion eller sprække som følge af en fraktur på en gammel fyldning.

Behandles tanden ikke i tide, kan det resultere i at betændelse spredes i tandens nerve og omgivende væv, og det kan give voldsomme smerter.

Bestil en tid ved symptomer

Der findes en række symptomer, som du kan være opmærksom på, og det er vigtigt, at du reagerer, hvis du oplever en eller flere af nedenstående symptomer:

  • Tandpine
  • Dårlig ånde
  • Ømhed eller smerter i kæbe og svælg
  • Dårlig smag i munden

Har du mistanke om, at du kunne have en rodbetændelse, anbefaler vi, at du ringer til os med det samme og bestiller en tid. Det er ikke nødvendigvis en rodbehandling, der er nødvendig. Men har man smerter i tænder eller tandkød, er det et tegn på, at der er noget galt, og det går ikke væk af sig selv.

Vi vil meget gerne foretage en undersøgelse af dine tænder og tandkød, så vi kan finde frem til årsagen bag dit ubehag og give dig en behandling, der lindrer smerten og giver dig et sundt smil igen.

Rodbehandling uden smerter hos Fadia Mekki Klinik

Når vi foretager en rodbehandling, skal vi ind og fjerne betændelse i den døde nerve. For at komme ind til tandens nerve, er det nødvendigt, at vi borer et lille hul. Når vi har renset tandens indre, fylder vi den med rodfyldningsmateriale, der optager den plads, som nerven før optog. Når vi udfører rodbehandlinger har vi fokus på at give vores patienter en smertefri behandling, hvor der ikke opstår smerter.

En rodbehandlet tand vil være meget skrøbelig på grund af den udboring, vi har foretaget, og vi anbefaler derfor vores patienter til til at få lavet en krone på tanden, som kan beskytte og styrke den.

Har du spørgsmål til behandlingen, eller er du i tvivl om du har brug for en rodbehandling, er du velkommen til at kontakte os.


Hos os er du centrum, og vi gør alt for at give dig en behagelig oplevelse med trygge rammer - også hvis du har tandlægeskræk

Info vedr. Corona

Vi holder åbent for dig, der skal have kritisk tandbehandling

Klinikken kan i den kommende tid kun modtage og behandle patienter på klinikken, der har et kritisk behandlingsbehov - og udelukkende efter forudgående telefonisk aftale.

Baggrunden er nogle nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som beskriver, hvordan tandlæger skal håndtere COVID-19.

Sundhedsstyrelsen har bestemt, hvilke former for tandbehandling det indbefatter. Det gælder fx behandling af skader i tænder og mund, infektioner, rodbetændelse og svære tilfælde af caries og parodontitis. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger samt igangværende bøjlebehandling.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer gælder fra den 17. marts 2020 og til og med juni 2020, medmindre Sundhedsstyrelsen melder andet ud.

Vi kontakter dig
Hvis du har en tid hos os i den kommende periode, vil vi kontakte dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.

Hvis du har tid til kritisk tandbehandling
Du skal ikke møde op i klinikken, selvom du har tid til kritisk tandbehandling, hvis:
- Du har symptomer, også bare lette, som fx snue, ondt i halsen og/eller hoste
- Du har været i direkte kontakt med en bekræftet coronasmittet person indenfor de sidste 14 dage.
- Du er kommet hjem fra en rejse indenfor de sidste 14 dage.
Så skal du i stedet ringe til din læge, som kan henvise dig videre i sundhedssystemet.

Er du i tvivl?
Ring til klinikken.

Med venlig hilsen,
Tandlæge Fadia Mekki
Nørrebrogade 157, 4. th
2200 København N

+45 3585 8205

mail@fadiamekki.dk

www.fadiamekki.dk

Ring til os