3585 8205
  • Slide1
  • Slide2
  • Slide3

Paradentose Nørrebro

Lider du af paradentose? Så er du ikke alene! Paradentose er en folkesygdom, som de fleste danskere stifter bekendtskab med på et eller andet tidspunkt i deres liv. Griber man ind i tide og får foretaget en grundig paradentosebehandling, kan man genoprette det sunde tandkød, som dog skal holdes ved lige ved hjælp af god mundhygiejne og jævnlige tandeftersyn hos tandlægen.

Hos Tandlæge Fadia Mekki på Nørrebro har vi stor erfaring med paradentosebehandling og hjælper dig gerne med at forebygge skader eller genoprette dit sunde tandsæt, hvis uheldet er ude og tandkødsbetændelsen har bredt sig.

Paradentose er en folkesygdom

Mange danskere lider af paradentose, helt uden at være klar over det. Paradentose giver nemlig sjældent voldsomme symptomer og kan heller ikke ses med det blotte øje. Døjer du med ildelugtende ånde, løse tænder eller blødende tandkød, kan dette dog være et tegn på paradentose, og du bør derfor omgående kontakte os hos Tandlæge Fadia Mekki, så vi kan finde årsagen til dine symptomer.

Paradentose er en alvorlig og fremskreden form for tandkødsbetændelse, der har spredt sig ned til tandroden. Det resulterer i at tandkødslommen, der omgiver tanden, bliver dybere og dermed også er meget udsat for bakterier. Behandles paradentose ikke, bliver tandkødslommerne så løse, at tænderne i værste tilfælde kan falde ud.

Sådan udfører vi paradentosebehandling hos Fadia Mekki

Det bedste du kan gøre, hvis du vil undgå at dine tænder falder ud, som resultat af paradentose, er at møde op til jævnlige tandeftersyn hos tandlægen. Hos Tandlæge Fadia Mekki tager vi os altid god tid til at undersøge dine tænder for tegn på paradentose. Det gør vi ved at foretage pochemålinger, altså målinger af tandkødets dybde, for på den måde at afgøre, hvorvidt der er tale om paradentose og i så fald, hvor fremskreden lidelsen er.

Hvis der er tale om alvorlig paradentose, er det desværre nødvendigt med et mindre kirurgisk indgreb, hvor vi løfter tandkødet, renser ud og fjerner bakterier fra tandkødslommen. Hvis der blot er tale om en mild form for paradentose behøves der intet indgreb, her kan vi nøjes med at udrense tandlommerne for genoprette et sundt tandkød.

Det kan du selv gøre for at forebygge paradentose

Særlige befolkningsgrupper, som fx rygere og stressramte, er særligt disponerede for paradentose, men er man ikke grundig nok med den daglige tandrensning af mund og tænder er alle i farezonen, rygere eller ej. Heldigvis er der rigtig meget man selv kan gøre for at forebygge paradentose, og følger du disse tre simple råd, er du godt på vej mod et liv med sunde tænder:

  • Prioriter den daglige pleje af tænder og tandkød
  • Anskaf både mellemrumstandbørster, tandtråd og tandstikker, så du kan få fjernet bakterier i alle hjørner og kanter af munden
  • Husk de jævnlige tandeftersyn hos tandlægen

Få foretaget dit paradentosetjek hos tandlæge Fadia Mekki, centralt placeret ved Nørrebros Runddel og tæt på offentlig transport og parkeringsmuligheder. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil bestille en tid eller for mere information om, hvordan du bedst forebygger paradentose.

Ring til os