3585 8205

Tandpine? Det skal du gøre

Lige meget hvor god du er til at børste tænder og bruge tandtråd, og lige meget hvor ofte du besøger tandlægen, kan der opstå situationer, hvor du bliver ramt af akut tandpine. Få smerter er værre end tandpine, der ofte føles som en vedvarende, pressende smerte, der breder sig til både hovedet og kæbepartiet. Oplever du tandpine, og er du i tvivl om hvad du kan gøre ved det, kan du læse med her for mere information.

Opstår din tandpine i vores åbningstid anbefaler vi dig at kontakte os hurtigst muligt. Så vil vi gøre vores bedste for at skaffe en tid til dig samme dag.

Hvad skyldes tandpine?

I de fleste tilfælde vil tandpinen brede sig til hele ansigtet, og det kan derfor være svært at afgøre, hvor smerten har sit oprindelige udspring. Tandpine kan skyldes mange forskellige ting, fx:

  • Et hul i tanden
  • En tandbyld
  • Et tandfrembrud
  • Tandrodsbetændelse

Ubehandlede huller i tænderne er en af de mest udbredte årsager til tandpine. Årsagen er, at hullet tillader de farlige bakterier at finde vej ned til dentinen, som indeholder mange små nerveender. Når nerveenderne bliver angrebet af bakterier, opstår der ofte stor smerte, som man kun kan udbedre ved at gå til tandlægen med problemet.

Det skal du gøre, hvis du oplever akut tandpine

Hvis tandpinen først har ramt dig, er du ikke i tvivl om det, og du vil højst sandsynligt have et ønske om at komme smerten til livs hurtigst muligt. Det bedste man kan gøre, når man oplever tandpine er at kontakte sin tandlæge, som i mange tilfælde vil kunne finde en tid til dig samme dag, hvis du altså ringer i god tid.

Opstår tandpinen uden for Tandlæge Fadia Mekkis åbningstid, kan almindelig smertestillende håndkøbsmedicin, som fx Ipren, tage toppen af smerten, men er smerten så stor, at du ikke kan holde den ud, bør du omgående kontakte tandlægevagten, som tager sig af akutte tandproblemer. Bor du i Region Hovedstaden, og har du et akut problem, kan du ringe til akuttelefonen på 1813. Bor du midt i København, er der en akut tandlægeklinik på Oslo Plads 14 på Østerbro, hvis telefonnummer er 70 25 00 41. Hos akuttandlægen skal du ikke have nogen tid, og de har åbent 24 timer i døgnet, så tøv endelig ikke med at kontakte dem.

Afvent aldrig, når du har tandpine, den går sjældent over af sig selv. Kontakt din egen eller den akutte tandlæge hvis du oplever voldsomme tandsmerter, der gør det svært at komme igennem dagen.

Ring til os